Samen zijn wij Maassluis

De vergaande maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben grote gevolgen voor kwetsbare groepen zoals ouderen. 

Op deze pagina lees je acties en initiatieven die worden opgepakt om kwetsbare inwoners van Maassluis te ondersteunen.

Voor specifieke zorgvragen kun je elke werkdag tussen 09.00 en 16.00 contact opnemen met VraagRaak via telefoonnummer 010 5931500 of stuur een mail naar vraagraak@maassluis.nl

Zoek je hulp of wil je helpen? Kijk onder extra handen en neem dan contact op met de desbetreffende organisatie of het intitiatief.

Ben je een organisatie of heb je een initiatief en wil je jouw aanbod op deze site kenbaar maken, maak dan gebruik van dit formulier.


Contact/Vragen/Ondersteuning/Luisterend oor

NGK De Ark biedt hulp
Bel bij zorgen, vragen of een praatje dagelijks
van 10.30 - 12.30 uur
van 19.00 - 21.00 uur
(010) 311 90 20

Ondersteuning bij opvoeding
De medewerkers van Stichting Aanzet bieden ouders opvoedingsondersteuning, een luisterend oor en geven advies. We houden contact, leggen verbinding met andere ouders en geven inspiratie voor leuke en leerzame activiteiten thuis met je kind(eren). We kunnen je indien nodig, verwijzen naar hulp via andere organisaties in Maassluis.
telefoonnummer 010 23 22 111
Email info@stichtingaanzet.nl

https://www.stichtingaanzet.nl/

https://www.facebook.com/StichtingAanzet/

De Coachzuster
Ben je medewerker in de zorg of werk je thuis en geef je tevens onderwijs aan je kinderen? Het is van groot belang goed voor jezelf te blijven zorgen!
Voor ondersteuning bij het zorgen voor jezelf in deze bijzondere tijden, middels het voeren van een telefoon- of videogesprek, neem contact op met Jolanda Schilt-Francke via info@decoachzuster.nl 

De Luisterlijn

Bij de Luisterlijn voeren jaarlijks 1500 vrijwilligers in totaal zo’n 300.000 gesprekken met mensen die zich angstig of eenzaam voelen, of om uiteenlopende reden behoefte hebben aan een luisterend oor. In verband met het coronavirus zijn er extra vrijwilligers ingezet. De Luisterlijn is anoniem te bereiken via 0900 0767 (lokaal tarief). 

Op de website ( klik hier )  is er ook de mogelijkheid om met vrijwilligers te mailen of chatten, dit kan een uitkomst zijn voor mensen met een auditieve beperking. De Luisterlijn biedt een luisterend oor, maar is er niet om medische vragen te beantwoorden.

KBO-PCOB
Hier kunnen senioren terecht met vragen, signalen, en ook wordt er een luisterend oor geboden. Ook voor oudere migranten, die indien gewenst in de eigen taal, te woord kunnen worden gestaand door een vrijwilliger die zelf een Caribische, Chinese, Italiaanse, Marokaanse, Molukse, Spaanse, Surinamse of Turkse achtergrond heeft.

De KBO-PCOB & NOOM Ouderen-infolijn is bereikbaar via 030-340 00 600 iedere werkdag tussen 09.00 tot 17.00 uur.

htthttps://www.pharos.nl/nieuws/update-informatie-coronavirus-nu-in-acht-talen-en-met-voorleesfunctie/ps://www.pharos.nl/nieuws/update-informatie-coronavirus-nu-in-acht-talen-en-met-voorleesfunctie/

Zilverlijn
Wil jij verschil maken in het leven van eenzame ouderen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor de Zilverlijn, een belservice van het Nationaal Ouderenfonds. Als vrijwilliger bied je ouderen een luisterend oor of een gezellig praatje. Gewoon vanuit je eigen huis. Klik hier

De ouderenbonden ANBO 
De ouderenbonden ANBO hebben een telefoonlijn ingesteld voor ouderen die vragen hebben over het virus of hun zorgen willen uiten. Ouderen kunnen naar 0348-466666 bellen, ook voor een praatje.

Telefooncirkel - Rode Kruis (afd. Nieuwe Waterweg Noord)
De telefooncirkels zijn bedoeld om alleenwonende oudere mensen uit de regio de zekerheid te bieden dat er elke dag telefonisch contact met hen wordt opgenomen. 
Deelname is gratis, het kost alleen een telefoontje per dag.
Opgave via: info.nieuwewaterwegnoord@rodekruis.nl

Rode kruis hulplijn
De impact van het coronavirus op Nederlanders wordt steeds groter. Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit?  Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070) 4455 888 

Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.

U kunt voor meer informatie over hulp aan ouderen en kwetsbaren ook terecht op de website van het Rode Kruis. Klik hier voor de website 

Hart onder de riem
Medewerkers en vrijwilligers van ANBO, maar ook veel bekende Nederlanders en politici denken op dit moment aan ouderen. Speciaal voor hen hebben zij een videoboodschap ingesproken om een #hartonderderiem te steken.

Kindertelefoon
De Kindertelefoon bestaat uit een team van bijna 500 vrijwilligers. Je kunt met hen over alles praten, ook mogelijkheid om te chatten (gratis) Kindertelefoon: 0800-0432 

Corona Durf te vragen Zuid Holland
Heb je hulp nodig vanwege Corona met boodschappen, vervoer, een vraag of wat dan ook? Of wil je mensen graag helpen. Op deze facebookgroep kan je berichten plaatsen. 

https://www.facebook.com/groups/673550726736142/

Helpdesk Welkom Online - Nationaal Ouderenfonds
Vanwege het coronavirus start het Ouderenfonds samen met VodafoneZiggo en Samsung de gratis Helpdesk Welkom Online. Bel ons met uw online en digitale vragen, wij helpen u graag verder!

De Helpdesk Welkom Online beantwoordt vragen zoals: hoe kan ik videobellen, hoe houd ik contact via social media en hoe kan ik online spelletjes spelen met anderen? En wij helpen u ook met vragen als: waar vind ik de laatste informatie over het coronavirus?

U kunt de Helpdesk Welkom Online bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via 088-344 2000 (gratis)

Schrijfmaatje - Nationaal Ouderenfonds
Vindt u het fijn om post te ontvangen? Een briefje of kaartje in de brievenbus te vinden? Of lijkt het u leuk om een oudere te verblijden met post? Goed nieuws! Met Schrijfmaatje koppelen we ouderen en vrijwilligers aan elkaar.

Boodschappenhulp

Blijf alert op misbruik!
Helaas zijn er ook mensen die misbruik proberen te maken van deze situatie. Een tip voor ouderen die boodschappen doen door (onbekende) andere mensen laten doen: geef geen pinpas mee en betaal pas bij afleveren van de boodschappen.

Corona Durf te vragen en helpen Maassluis
Heb je hulp nodig vanwege Corona met boodschappen, vervoer, maaltijden bezorgen, hond uitlaten, een vraag of wat dan ook? Of wil je mensen graag helpen. Op deze facebookgroep kan je berichten plaatsen.

https://www.facebook.com/groups/214683166311092/

Stichting Present
biedt hulp met allerlei ondersteuning: boodschappen doen, hond uitlaten een vraag of wat dan ook?
 
Ga naar https://stichtingpresent.nl/maassluis

Voedselbank Maassluis
Bezorgen voedselpakketten vanuit de voedselbank bij mensen die deze niet kunnen ophalen.
Voor meer en alle actuele informatie ga naar http://www.voedselbankmaassluis.nl/
of bel Joke Cats 06 42705923

Zorgcenter Cura
Diensten gratis aangeboden om boodschappen te doen voor kwetsbare inwoners van Maassluis.
Bel 010 - 5036946 of per e-mail: info@zorgcentercura.nl

https://ervaarmaassluis.nl/agenda/steun-je-lokale-ondernemers/


Maaltijdhulp

Ondernemers initiatieven

Ervaar Maassluis
Wat ga jij eten vandaag? Bij veel Maassluis horeca kun je online eten bestellen! Ze bezorgen het bij je thuis of bieden de mogelijk om het af te halen.

Kijk https://ervaarmaassluis.nl/steunjelokaleondernemers/ voor een overzicht van de restaurants.


Maatschappelijke initiatieven

Stichting Thuisgekookt 

Stichting Thuisgekookt verbindt al 8 jaar buurtgenoten aan elkaar d.m.v. het delen va maaltijden. Dat is voor iedereen fijn, maar extra prettig als je je ( tijdelijk ) in een kwetsbare positie bevindt.  

Ken of ben jij iemand die hulp kan gebruiken of zou jij juist iemand willen helpen?

Als je hier klikt kom je automatisch op de speciale Coronahulp pagina terecht.
Hier staat voor alle situaties uitgelegd waar je terecht kunt.  Als je geen internet hebt helpen wij natuurlijk ook graag! Dan kun je bellen of appen met 06-83447197.


Zorg voor de zorg
Help jij helpen zorgen voor de zorg, door middel van het maken een verse maaltijd die bij je thuis voor de deur afgehaald kan worden ? Kijk dan op deze facebook pagina. Ook als je in de zorg werkzaam bent en gebruik wil maken van het aanbod. Vind elkaar ... en help elkaar. Zorg voor de zorg.
https://www.facebook.com/groups/588845468374152/
Landelijke initiatieven  

#Nietalleen
Groot landelijk initiatief
Aanspreekpunt en coördinatie via Stichting Present Maassluis https://stichtingpresent.nl/maassluis/
Hulp vragen via https://nietalleen.nl/
Hulp bieden via https://nietalleen.nl/hulp-bieden

Whapp wehelpen
Whapp is een landelijke app voor Android en Iphone om hulp vragen en aanbieden makkelijk te maken.  

Zoek je iemand om boodschappen te doen? Of wilje weten wat mensen in jouw buurt nodig hebben zodat je kunt helpen? Whapp zoekt een match voor je. Na het aanmaken van een account kan je een vraag plaatsen die whapp aan andere gebruikers toont, net zo lang tot er iemand is gevonden die jou kan helpen. En je ontvangt vragen van buurtgenoten die op zoek zijn naar hulp. 

Kijk voor informatie op www.whapp.nl.

NL voor elkaar
NLvoorelkaar is een landelijk platform voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Via de site kan je een hulpvraag plaatsen of hulp aanbieden. Het systeem maakt matches en brengt vraag en aanbod bij elkaar. 

Meer informatie en aanmelden via www.nlvoorelkaar.nl 

Helpdesk Welkom Online - Nationaal Ouderenfonds
Vanwege het coronavirus start het Ouderenfonds samen met VodafoneZiggo en Samsung de gratis Helpdesk Welkom Online. Bel ons met uw online en digitale vragen, wij helpen u graag verder!

De Helpdesk Welkom Online beantwoordt vragen zoals: hoe kan ik videobellen, hoe houd ik contact via social media en hoe kan ik online spelletjes spelen met anderen? En wij helpen u ook met vragen als: waar vind ik de laatste informatie over het coronavirus?

U kunt de Helpdesk Welkom Online bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via 088-344 2000 (gratis)

Held nodig

Via deze tool kunnen mensen hulp vragen van een van de helden in de buurt. Of het nu gaat om booschappen of oppas, alles kan. Zolang het maar bijdraagt aan het doel om kwetsbare mensen te beschermen en mensen in belangrijke beroepen aan het werk te houden. 

Kijk voor meer informatie op: www.heldnodig.nl 

Gewoon mensen die mensen willen helpen
Een online prikbord op basis van postcode om met elkaar in contact te komen. Je kan hulp aanbieden of hulp vragen. Klik hier voor meer informatie.

Schrijfmaatje -Nationaal Ouderenfonds

Vindt u het fijn om post te ontvangen? Een briefje of kaartje in de brievenbus te vinden? Of lijkt het u leuk om een oudere te verblijden met post? Goed nieuws! Met Schrijfmaatje koppelen we ouderen en vrijwilligers aan elkaar.

Geldzorgen? / Bezorgd over Corona?

Stichting BOOM Maassluis
Deze stichting kan u helpen om uw geldzaken weer op orde te krijgen. Deze ondersteuning wordt geboden door het inzetten van SchuldHulpMaatjes. Dit zijn getrainde vrijwilligers die ook een enorme morele steun kunnen zijn.

https://www.stichtingboommaassluis.nl/links-boommsl/

NIBUD
Grip op geldzorgen door coronacrisis.
https://www.nibud.nl/wp-content/uploads/Nibud-Geldkrant-special-Minder-inkomen.pdf

Humanitas
Hulp bij thuisadministratie en schulphulppreventie
https://www.humanitas.nl/afdeling/vereniging-nieuwe-waterweg-noord/

De Luisterlijn
Bij de Luisterlijn voeren jaarlijks 1500 vrijwilligers in totaal zo’n 300.000 gesprekken met mensen die zich angstig of eenzaam voelen, of om uiteenlopende reden behoefte hebben aan een luisterend oor. In verband met het coronavirus zijn er extra vrijwilligers ingezet. De Luisterlijn is anoniem te bereiken via 0900 0767 (lokaal tarief).

Op de website ( klik hier )  is er ook de mogelijkheid om met vrijwilligers te mailen of chatten, dit kan een uitkomst zijn voor mensen met een auditieve beperking. De Luisterlijn biedt een luisterend oor, maar is er niet om medische vragen te beantwoorden.

De ouderenbonden ANBO 
De ouderenbonden ANBO hebben een telefoonlijn ingesteld voor ouderen die vragen hebben over het virus of hun zorgen willen uiten. Ouderen kunnen naar 0348-466666 bellen, ook voor een praatje.

Seniorenorganisatie KBO-PCOB
Ook seniorenorganisatie KBO-PCOB begrijpt dat ouderen zich zorgen maken over de risico's van het coronavirus en dat er nu allerlei vragen zijn. Als mensen behoefte hebben om even met iemand te spreken omdat ze zich eenzaam voelen, dan kunnen zij bellen met een speciale telefoonlijn.

De ouderen-inoflijn is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer: 030-3400600

Rode kruis hulplijn
De impact van het coronavirus op Nederlanders wordt steeds groter. Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit?  Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070) 4455 888   Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.  U kunt voor meer informatie over hulp aan ouderen en kwetsbaren ook terecht op de website van het Rode Kruis. Klik hier voor de website 

Kindertelefoon
De Kindertelefoon bestaat uit een team van bijna 500 vrijwilligers. Je kunt met hen over alles praten, ook mogelijkheid om te chatten (gratis) Kindertelefoon: 0800-0432 
Klik hier voor de website van de Kindertelefoon 

Plaatselijke initiatieven / Extra handen

#Nietalleen
Je kan hulp vragen op https://nietalleen.nl/
Je kan hulp aanbieden op https://nietalleen.nl/hulp-bieden

Aanspreekpunt en coördinatie via Stichting Present Maassuis.
https://stichtingpresent.nl/maassluis/nietalleen/

Extra handen voor de zorg gezocht
De website www.extrahandenvoordezorg.nl bundelt initiatieven voor extra zorgpersoneel in de coronacrisis. 
Beschikbare zorgmedewerkers met een opleiding en ervaring en zorgorgnisaties die tijdelijke capaciteit nodig hebben, kunnen zich aanmelden op www.extrahandenvoordezorg.nl
Heeft u nog vragen?
Wilt u zich aanmelden maar heeft u nog vragen? Bel tijdens kantooruren naar 06-17929486. Buiten kantooruren kunt u WhatsApp-bericht sturen naar 06-17929486.

Corona Durf te helpen en vragen Maassluis
Loop je tegen een probleem aan?
Plaats je hulpvraag in de Facebookgroep
https://www.facebook.com/groups/214683166311092

Stichting Present
Je kan hulp aanbieden of hulp vragen.
Wil je ook een boodschap doen of iemand opvrolijken met bloemen of een kaart?
Ga naar https://stichtingpresent.nl/maassluis/nietalleen/

NGK Ark
Bel voor praktische hulp of hulp aanbieden.
(010) 311 90 22
Bel bij zorgen vragen of voor een praatje dagelijks
van 10.30 - 12.30
van 19.00 - 21.00
(010) 311 90 20

Voedselbank Maassluis
Je kan hulp aanbieden of hulp vragen.
Bel Joke Cats 06 42705923

Heel Maassluis bakt!
Hou je van bakken en/of koken?
Neem contact op met
Ipse de Bruggen
(010) 592 34 29

Stichting BOOM Maassluis
U kunt ons helpen! We zijn nog op zoek naar SchuldHulpMaatjes en coördinatoren. Een luisterend oor is van onschatbare waarde en daarnaast kunt u pracktische hulp bieden door orde te scheppen in de soms administratieve chaos.
Voor meer informatie ga naar
https://www.stichtingboommaassluis.nl/ik-wil-meehelpen/

Kletsmaatjes: online taalcoaching
Komen de muren op je af en zit je thuis? Heb je tijd over?
Wil je Nederlands oefenen?

Voor meer informatie ga naar
https://www.hetbegintmettaal.nl/kletsmaatjes/

Zorg voor de zorg
Wil jij helpen zorgen voor de zorg ?  Dit kan door middel van het maken een verse maaltijd die bij jou thuis voor de deur afgehaald kan worden ?  Kijk dan op deze facebookpagina  Ook als je in de zorg werkzaam bent en gebruik wilt maken van het aanbod. Vind elkaar en help elkaar. Zorg voor de zorg.

Whapp wehelpen
Whapp is een landelijke app voor Android en Iphone om hulp vragen en aanbieden makkelijk te maken.  

Na het aanmaken van een account kan je een aanbod plaatsen en whapp stuurt matchende vragen van buurtgenoten aan je door. Je kan een vraag die je doorkrijg accepteren of afwijzen als het je even niet uit komt.  

Kijk voor informatie op www.whapp.nl.

NL voor elkaar
NLvoorelkaar is een landelijk platform voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Via de site kan je hulp aanbieden. Het systeem maakt matches en brengt vraag en aanbod bij elkaar. 

Meer informatie en aanmelden via www.nlvoorelkaar.nl 

Rode Kruis - Ready2help
Nu het coronavirus COVID-19 zich ook in ons land heeft verspreid, mobiliseert het Rode Kruis haar netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help. Dat netwerk, bestaande uit ruim 40.000 mensen, is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze.  In heel Nederland komen zij in actie om de meeste kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus.

Ze verspreiden flyers op een aantal zichtbare plekken bij jou in de buurt, bieden aan boodschappen te doen en checken of je oude buurman nog genoeg medicijnen in huis heeft.

Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu extra hulp nodig. Wil jij ook helpen?

Samen sterk tegen corona
Een initiatief dat moet gaan zorgen voor positiviteit en verbroedering. Kun je wat voor iemand betekenen of kun je juist wel wat hulp gebruiken? Laat het aan je buurtgenoten weten.

Via de site www.samensterktegencorona.nl kun je gratis een poster aanvragen waarmee je kan aangeven dat je hulp wil bieden of kan gebruiken. De posters worden per post toegezonden.

Corona Durf te vragen Zuid Holland
Heb je hulp nodig vanwege Corona met boodschappen, vervoer, een vraag of wat dan ook? Of wil je mensen graag helpen. Op deze facebookgroep kan je berichten plaatsen.

https://www.facebook.com/groups/673550726736142/

Gewoon mensen die mensen willen helpen
Een online prikbord op basis van postcode om met elkaar in contact te komen. Je kan hulp aanbieden of hulp vragen. Klik hier voor meer informatie.

Tips voor thuis voor jong en oud

WelzijnE25/Buurtsportteam
Het Buurtsportteam vindt het heel jammer dat kinderen niet naar school kunnen deze weken en niet naar gym, pauzesport en andere activiteiten kunnen komen.
Maar.....hier is de oplossing! De komende weken zullen er via de sociale media kanalen van het buurtsportteam digitale initiatieven gestuurd worden. Op deze manier kunnen de kinderen toch sporten en andere leuke uitdagingen met elkaar aangaan.

Neem snel een kijkje op https://welzijne25.nl/buurtsport/

Theater Koningshof
Zit je nu thuis en denk je "Wat moet ik nu in hemelsnaam doen?", dan hebben wij voor jou Koningshof Kijkt! Kijk naar theater, dans en muziek of doe mee aan theateropdrachten van bijvoorbeeld het Jeugdtheaterhuis. Ook is er een onderdeel voorstellingen voor de kinderen. 

Ga snel naar https://www.theaterkoningshof.nl/pQVG2T0/informatie/koningshof-kijkt

Museums
Binnenkijken bij topmuseums wereldwijd.
Nu online te bezoeken via https://www.travelandleisure.com/attractions/museums-galleries/museums-with-virtual-tours?fbclid=IwAR2c6xuFxnn9HkAANtQqAhQmFGUXDrNv4XFnNI3UDUkj_IdF9c6XTypjqws

Studieplus Maassluis
Huiswerkbegeleiding 
Voor meer informatie ga naar www.studieplusmaassluis.nl

Cindy individuele coaching&huiswerkbegeleiding
Voor meer informatie ga naar www.coachingcindy.nl

Kletsmaatjes/Online taalcoaching
Komen de muren op je af en zit je thuis? Heb je tijd over?
Of wil je Nederlands oefenen?

Voor meer informatie ga naar
https://www.hetbegintmettaal.nl/kletsmaatjes/

Gratis digitale kinderboeken vind je bij:
Online Bibliotheek (gratis e-boeken lenen)
Yolea (E-boeken met voorleesstem, inloggen met biebpas)
Wepboek (20 geanimeerde pretenboeken)
LuisterBieb app (gratis met je biebpas)

Ook leuk en i.v.m. coronavirus tijdelijk gratis:
Bereslim (geanimeerde prentenboeken)
De Voorleeshoek (voorgelezen prentenboeken)
Digiboeks (digitale kinderboeken)
Het Lettercircus (klik op een letter, oefenen spelletjes, voorlezen)
Studio Sesam (gratis luisterverhalen)

De coachzuster
Voor ondersteuning voor jezelf in deze bijzondere tijd, middels het voeren van een telefoon- of videogesprek, neem contact op met Jolanda Schilt-Franke, via info@decaochzuster.nl

Online Bibliotheek de Plataan

Met een geldig pasje van de Bibliotheek kun je via de Online Biblioheek gratis e-books lezen en/of luisterboeken downloaden (ook voor je lijst).

Verder zijn staan er op deze pagina nog allemaal sites voor de jeugd om thuis aan de slag te gaan.
Tot 18 jaar is een Bibliotheekabonnement helemaal gratis!
Lid worden kan kan gewoon online, wij sturen de pas naar je op.
http://bit.ly/dBdPonlinebibliotheek


Inschrijven voor onze nieuwsbrief:

Creatie en realisatie door The MindOffice