Online informatiesessie WBTR

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is bedoeld om de kwaliteit van besturen te verbeteren en wanbestuur, onverantwoord financieel beheer, misbruik van
positie en andere ongewenste activiteiten binnen besturen te voorkomen. Per 1 juli geldt de WBTR. Alle verenigingen en stichtingen (grote en kleine!) moeten dan aan de wet voldoen. In de nieuwe wet zit een uitbreiding van de hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuursleden, maar de wet gaat vooral over het reilen en zeilen binnen de stichting of vereniging.

We kunnen ons goed voorstellen dat deze nieuwe wet de nodige vragen oproept. Wat de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen inhoudt en hoe je er eenvoudig aan kunt voldoen, leggen we graag uit. En meer dan dat: we helpen je erbij.

Op woensdag 21 april van 19.00 - 20.30 organiseren KlikVrijwilligers en Vlaardingen in Beweging (ViB) een online sessie waarin we jullie meenemen in alle ins en outs van de WBTR.

Mr Lars Hooning, expert op het gebied wet- en regelgeving voor besturen, stichtingen en verenigingen geeft in deze sessie een toelichting op de WBTR en neemt jullie mee in welke stappen je binnen je eigen organisatie moet zetten om te voldoen aan de wet.
Specifieke vragen hierover zijn ook direct aan hem te stellen.
Lars heeft 35 jaar ervaring als bestuurder van diverse maatschappelijke organisaties.

Ja! Ik meld me aan voor de informatiesessie


Doelgroep:
verenigingen en stichtingen

Datum:
21 april 2021

Tijd:
19.00 - 20.30 uur

Locatie:
Online
Kosten:
gratis

Docent:
Mr Lars Hooning (Hooning Consult)


Inschrijven voor onze nieuwsbrief:

Creatie en realisatie door The MindOffice