Effectieve en interactieve online overleggen

Effectieve offline gesprekken voeren is vaak al een hele uitdaging. Online communiceren is voor velen nog lastiger. Want wat zijn de 'ongeschreven' regels in een virtueel gesprek?
Hoe zorg je dat je een prettig en persoonlijk contact opbouwt dat gelijkwaardig is aan de sfeer van een face-to-face gesprek? Na een lange dag werken, heb je 's avonds niet altijd zin in nog weer een online vergadering. Hoe zorg je ervoor dat jouw online gesprekken efficiënt zijn? Hoe voer je lange discussies? Heb je soms gevoel de duwer en de trekker van het overleg te zijn?

Resultaat

Interactieve en efficiënte overleggen worden als prettiger ervaren. Met een goede voorbereiding, met een duidelijk doel en met de gerichte inzet van werkvormen creëer je een fijne dynamiek. Je weet hoe je de deelnemers optimaal kunt laten participeren, zodat ze naar elkaar luisteren en van elkaars kwaliteiten gebruik kunnen maken. Dit leidt tot betere besluiten die leiden tot concrete acties en resultaten.

Onderwerpen die we behandelen, zijn:

- De krachtige facilitator (rol van de facilitator en krachtig online overkomen);
- Hoe creëer je eigenaarschap (eigenaarschap in voorbereiding en tijdens de vergadering);
- Hoe kom je tot de essentie in vergaderingen (check-in), vaststellen vergaderdoel, agenda    werkvormen);
- Hoe zorg je voor interactie in vergaderingen? (interactie aanpak, optimaal functioneren       van groepen);
- Hoe houd je deelnemers in je meeting enthousiast? (persoonlijk contact maken,                  vraagtechnieken, aandacht voor kwaliteit);
- Gerichte feedback op huidige manier van virtueel communiceren.

Doel

Deze training helpt je om je kwalitatief goede online vergaderingen te voeren die interactief zijn en efficiënt verlopen. We reiken je hele praktische oplossingen aan die je direct in de praktijk kunt toepassen.


Doelgroep:
Organisaties

Datum:
20 april 2021

Tijd:
14.00 - 17.00

Locatie:
OnlineAanmelden

Kosten:
gratis

Docent:
Skilz Trainingen


Inschrijven voor onze nieuwsbrief:

Creatie en realisatie door The MindOffice